To niewielka, rzemieślnicza serowarnia położona w sercu Mazur – krainy jezior, zielonych pastwisk i nieskażonej natury. Specjalizujemy się w produkcji serów kozich, czerpiąc z najlepszych tradycji serowarstwa, które właśnie tutaj, wśród mazurskich krajobrazów, odnajdują swój nowy rytm.
Para, która połączyła pasję do natury z miłością do prostych, prawdziwych smaków. To właśnie oni, z ogromnym zaangażowaniem i sercem, każdego dnia tworzą sery, które zachwycają nie tylko smakiem, ale i historią, jaka za nimi stoi. Każdy bochenek, każda krągła forma to efekt ręcznej pracy, cierpliwości i głębokiego szacunku do natury oraz zwierząt.
Mając dostęp do czystego powietrza, przestrzeni i świeżej, pachnącej łąki – wszystko to przekłada się na jakość mleka, z którego powstają nasze sery. W Chèvre au lait nie korzystamy z dróg na skróty – wierzymy, że dobry ser potrzebuje czasu, uwagi i... miłości.
Nasza historia wpisuje się w szerszy, coraz silniejszy nurt odradzającego się w Polsce rzemiosła serowarskiego. Wierzymy, że wracanie do lokalnych tradycji, sięganie po naturalne składniki i uczciwa praca są dziś ważniejsze niż kiedykolwiek.
Chèvre au lait to nie tylko sery – to opowieść o powrocie do korzeni, o życiu w rytmie natury i o tym, że to, co najprostsze, często bywa najpiękniejsze
Serwis mazury24.eu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy i opinii. Prosimy o zamieszczanie komentarzy dotyczących danej tematyki dyskusji. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe, naruszające prawo będą usuwane.
Wpis nie ma jeszcze komentarzy, bądź pierwszy!